Egyidejű igénybevételek a csomópontok tervezéséhez

Problémaleírás #

A mértékadó teherkombinációk egy-egy csomópontra ható egyidejű igénybevételeinek kigyűjtése mindig hosszadalmas, különösen, ha sok a kapcsolat vagy sok elem csatlakozik egy csomópontba. Az AxisVM ennek megkönnyítésére egy eredménytáblázatot biztosít, amely az egyes csomópontokra ható mértékadó és egyidejűleg ható igénybevételeket tartalmazza.

Megoldás #

A Táblázatkezelő minden egyes csomópontra kigyűjti az igénybevételeket.

A Táblázatkezelő ikonjára kattintva egy felugró ablak jelenik meg, amely lehetővé teszi a vizsgálathoz szükséges igénybevétel komponensek kiválasztását. 

Ezt követően az Eredmények >> Rúd igénybevételek >> Kapcsolattervezési igénybevételek táblázat elérhetővé válik

Ez a táblázat az egyes csomópontok igénybevételeit gyűjti össze. Szürkével kiemelve a max/min értékek, míg ugyan abban a sorban fehér háttérrel az egyidejűleg ható igénybevételek láthatóak. A táblázat megadja azon vonalelem számát, amelyen az adott igénybevétel hat. Az utolsó oszlopban a mértékadó teherkombináció jelenik meg.

A táblázatban lehetőség van a kapcsolati igénybevételek teherkombinációnkénti megtekintésére is.

A táblázat exportálható a statikai dokumentációba, vagy kiválasztható és további felhasználás céljából Excel munkalapra másolható.

Előszőr a vizsgálandó csomópontokat kijelölve, a táblázat csak a kiválasztott részletre vagy részletekre vonatkozó információkat jeleníti meg.