CÉGÜNKRŐL

KÜLDETÉSÜNK

„Napjaink és a jövő építőmérnökei számára lehetővé tenni a kreatív és hatékony tervezést,
egy sokoldalú és innovatív szerkezet számító és méretező szoftver fejlesztésével.”

AXISVM FEJLESZTŐCSAPAT

Céljaink megvalósításán az évek során dinamikusan bővülő, magasan képzett mérnök és informatikus csapat dolgozik. Tevékenységünk színvonalát biztosítja, hogy számos PhD fokozatot elért mérnök is segíti munkánkat. A szoftver fejlesztése mellett bonyolult modellezési kérdésekben is felhasználóink rendelkezésére állunk.

AxisVM mérnöki tudás

MÉRFÖLDKÖVEK CÉGÜNK TÖRTÉNETÉBEN

1991 ÓTA AZ ÉPÍTŐMÉRNÖKÖK SZOLGÁLATÁBAN...

AxisVM

Megalakul az Inter-CAD Kft.

...és megkezdi a világ egyik első 3D statikai számító és méretező végeselem-programjának fejlesztését.

Az Axis-3D egészen a 4.0 verzióig DOS operációs rendszer alatt működik.

AxisVM

Megnyílik az első külföldi piacunk

Romániai forgalmazónk, a Consoft segítségével elkészül a román nyelvű változat és gyorsan tért hódít a romániai mérnökök körében.

AxisVM

Elkezdődik a program átültetése Windows alá

A készülő új, Windows operációs rendszer alá fejlesztett szoftver a vizuális modellezés (VM) új lehetőségeit kínálja.
Elkezdődik az angol, román, német nyelven is működő program nemzetközi értékesítése.

AxisVM

AxisVM 5

Az immár Windows alatt működő program neve AxisVM-re változik, a VM a vizuális modellezés rövidítése. Elkészül az interfész a BoCAD és XSteel acélszerkezet tervező programokhoz, valamint a rajzok exportálhatók 3D DXF formátumban, amely biztosítja a 3D rajzok átvitelét a legtöbb CAD programba. A program gyorsan ismertté válik, mint a legkönnyebben megtanulható és használható végeselem-program.

AxisVM

AxisVM 6

Az AxisVM 6.0 az elsők között kapcsolja össze a végeselemes statikai modellezést a Graphisoft által kialakított virtuális épület koncepcióval, melyet ma BIM (Building Information Model) néven ismerünk.

AxisVM

Az olasz és svájci piacok megnyitása

A 2000-ben aláírt együttműködési szerződésnek köszönhetően olasz forgalmazónk, a S.T.A. DATA elkezdi a program olasz nyelvű változatának népszerűsítését.

Svájcban pedig az
Ingware kezdi meg nagy lendülettel az AxisVM forgalmazását.

AxisVM

Elkészül a holland nyelvű változat…

...és elindul a hollandiai forgalmazás a Technosoft B.V. támogatásával. Az AxisVM-et immár kilenc ország statikus mérnökei használják.

AxisVM

AxisVM 7 – Valósidejű 3D grafika

Az OpenGL szabvány támogatásával a modellépítés összes fázisában jelentősen felgyorsul a grafikai megjelenítés. Az egér gombjainak segítségével a tervező valós időben forgathatja a képernyőn a modellt akár drótvázat, takart megjelenítést vagy látványtervet választ.
Vasbeton szerkezetek kiviteli terveinek készítéséhez interfészek készülnek a legnépszerűbb vasbetonszerkesztő programokhoz, pl. StatikPlan,VBexpressz kapcsolatok,

Az acélszerkezetek kiviteli terveinek készítéséhez a legtöbb mérnök XSteel vagy BoCAD programot használ, ezért ezekhez is elkészül a szükséges adatcsere fájl.

Szerbiai partnerünk lesz a HiCAD.

AxisVM

Az AxisVM már 17 országban segíti a mérnöki munkát...

...angol, magyar, holland, német, román, olasz és spanyol nyelven.

A „virtuális épület” BIM-koncepciójának térnyerésével a piacon visszaszorulnak a különféle egyedi megoldások és helyükre az IFC (Industry Foundation Classes) formátum lép, mint a különféle alkalmazások közötti adatcsere lehetősége.  Az AxisVM 8-ban ennek támogatásához megjelenik az IFC modul.

A rigai
Archia elkezdi az AxisVM bevezetését Lettországban.

AxisVM

Az AxisVM 8 megnyitja az utat…

...hogy bárki kiegészítő applikációkat fejlesszen, amivel egyedi igényekkel is bővítheti az AxisVM funkcióit. Mivel a Windows COM Szerver technológián alapuló hozzáférést a legtöbb programozási nyelv támogatja, ezért ezt követően számos új kiegészítő alkalmazás készül.

A 8-as verziót már Szlovéniában is forgalmazza partnerünk, a ljubljanai
Pilon.

AxisVM

AxisVM 9 - gyorsabb, mint valaha

Az AxisVM 9 már nem csak a számítás során hanem az adatbevitel és eredménykiértékelés alatt is kihasználja a többmagos processzorokban rejlő lehetőségeket.
Egyre több helyen elkészülnek a többszálú futtatásra képes programrészek, pl. hálógenerálás, mértékadó igénybevételek és feszültségek előállítása, szükséges vasmennyiségek és repedéstágasság meghatározása valamint acél rúdelemek ellenőrzése.
A látványterv még élethűbb képek készítésére alkalmas a textúrák bevezetésével.
Híd és darupálya tervezési feladatokhoz elkészül a mozgó terhek kezelése.
További fejlesztés készül a BIM kapcsolathoz. Már nem csak építész modelleket, hanem közvetlenül a statikai vázat is lehet exportálni/importálni az IFC fájlban.
Az acélméretező modul a nemszimmetrikus szelvények kezelésére is képes.

AxisVM

Az AxisVM 10-es verzió ismét több új modullal jelentkezik

A földrengések széleskörű vizsgálatát teszi lehetővé a Pushover analízis valamint az általános dinamikai analízis (Time History) modul.
A program grafikai megjelenítésének testreszabhatósága érdekében a legtöbb grafikai szimbólum megjelenítése (színe, mérete) a felhasználók által szabályozható.
A modell egyes részeinek exportálásával lehetővé válik, hogy ezeket a későbbiekben külön modellként lehessen kezelni és akár több részből egy újabb modellt felépíteni.
Továbbra is nagy hangsúlyt kap a BIM szabvány (IFC adatcsere) támogatása. Olyan „okos” algoritmusok kerülnek a programba, amelyek olyan esetekben is képesek egy építész elem statikai vázát meghatározni, ha ezek az IFC fájlban nincsenek közvetlenül leírva, csak az elem megjelenítéséhez szükséges határoló síkidomok adatai állnak rendelkezésre.
Ezek segítségével jelentősen nő az automatikus adatátvétel hatékonysága.
Ugyanebben a verzióban megjelenik a pontalapok tervezését segítő modul is.

AxisVM

AxisVM 11-es verzió teljes Unicode és Windows 7 támogatással

A BIM adatcsere során már IFC 2x4 formátumú fájlok betöltésére is van lehetőség, valamint a program kezeli ezen belül a változó keresztmetszetű és íves elemeket valamint a tehereseteket és terheket is.
A hálógenerálási lehetőségek négyszögháló valamit vegyes háromszög és négyszög háló kezeléssel bővülnek.
3D rajzok egy új dokumentálási módja válik lehetővé 3D PDF fájlok előállításával. Az így mentett fájlban az ábrákat a felhasználó a nézegetőben tetszőlegesen forgathatja, bármilyen irányból nézheti.
A térbeli szerkesztést mostantól globális vagy akár tetszőleges ferde síkban megadható raszterek is segítik.
Az alaptest méretező modul kiegészül sávalapok tervezésével is.

AxisVM

AxisVM 12 - 64 biten korlátlanul

A több mint 4500 felhasználó és a disztribútorok javaslatai alapján számos új funkció és módosítás kerül a programba. Az AxisVM az első szerkezettervező szoftver, amely megnyitja a Structural APP áruházat, ahol harmadik fél által fejlesztett szoftverek és AxisVM kiegészítők minden felhasználó számára elérhetők.

Megjelenik
a 12-es verzió, mely már valódi 64 bites alkalmazásként egyre nagyobb és bonyolultabb szerkezetek gyors modellezését biztosítja.

AxisVM

Az AxisVM 13 új modellezési és méretezési lehetőségekkel bővül

Kezelhetőek sűrűbordás, üreges vagy akár kompozit bordás födémek is. Az új födémtípusok mellett CLT/XLAM panelek modellezésére is lehetőség nyílik, több gyártói adatbázissal is támogatva a felhasználókat.

A falak és födémek ettől a verziótól kezdve akár változó vastagságúak és excentrikusak is lehetnek. Az acélszerkezet ellenőrző modul automatikus kihajlási hossz számítással bővül.

AxisVM

Elkészül az SC1 acél kapcsolattervező modul első változata

Lengyel forgalmazónk, a GammaCAD fejlesztésével elkészül az SC1 acél kapcsolattervező modul első változata, mely hiánypótló termék, így gyorsan terjed mind a hazai mind a külföldi felhasználók körében.

Szintén népszerű fejlesztés a virtuális rúd funkció, mely segítséget nyújt felületszerkezet igénybevételeinek egyszerű feldolgozásához és méretezéséhez.

Az egyre elterjedtebb UHD felbontású monitorok miatt szükségessé válik az AxisVM munkafelület további testre szabása. A Windows beállítása szerint vagy akár attól eltérően skálázhatók mind az ikonok mind a dialógusablakok.

AxisVM

AxisVM X4

Elkészül az AxisVM 14-es változata, amely AxisVM X4 néven kerül forgalomba. Tovább fejlődik a BIM kapcsolat. Már a vasalás is átvihető az Open BIM-et támogató IFC formátumban.

Az AxisVM X4 már közvetlen kapcsolatot biztosít a legújabb Revit és TEKLA Structures modellező programokhoz.

Jelentősen bővülnek a PNL modul képességei. A képlékeny acél anyag mellett már képlékeny beton vagy tégla anyag is vizsgálható.

Portugáliában a CADSoft lesz cégünk partnere.

AxisVM

Grasshopper komponens parametrikus szerkezetekhez

Az építészek körében már egyre többen használják parametrikus szerkezetek tervezéséhez a Rhino Grasshopper szoftvercsomagot. Az AxisVM-hez is megjelenik az első olyan Grasshopper komponens csomag, mely exportálja a Grasshopperből a parametrikusan felépített modellt az AxisVM-be.

További modulok
készülnek acél rúdszerkezetek tűzállóságának ellenőrzéséhez (SD8) valamint könnyűszerkezetes födémek gyalogosok által gerjesztett rezgéseinek ellenőrzéséhez (FFA). 

Új disztribútorunk, a Michna & Perháč Csehországban és Szlovákiában népszerűsíti szoftverünket.

AxisVM

Az AxisVM X5 verzió tovább erősíti a BIM kapcsolatot

Támogatja a teljes munkafolyamatot nem csak az Open BIM (IFC) használatánál, hanem hasonlóképpen a Revit és TEKLA Structures programok esetén is, melyeknél a Closed BIM technológián keresztül a statikai váz közvetlen adatcseréje valósul meg. Így megvalósul, hogy az építész és a statikus által végzett módosítások is egyszerűen átvehetők legyenek mindkét szakági tervező részére.

A modellezési lehetőségek tovább bővülnek acél trapézlemezes, öszvér vasbeton födémek, valamint kompozit keresztmetszetű oszlopok kezelésével.
A létrehozott alkalmazott vasalás már megjelenik a látványterven, ezzel jelentősen könnyítve az adatmegadás helyességének ellenőrzését.
A feszített gerendákat számító modul kiegészül a feszített vasbeton lemezek kezelésével is.
A földrengés vizsgálata során csillapító elemek és izolátorok hatása is figyelembe vehető. 

AxisVM

Két fontos modullal egészül ki az X5 verzió

Elkészül az X5 verzió 4. kiadása, két új modullal. Az SAF modul új lehetőséget kínál az építész és statikus szakágak gördülékeny együttműködéséhez egy közös munkafolyamatban. Az RC6 modul hiánypótló fejlesztés a vasbeton gerendák és oszlopok ellenőrzésénél, lehetővé téve a fáradásvizsgálatot is.

Az adriai térségben viszonteladóként csatlakozik az AxisVM értékesítéséhez az e-disti d.o.o. és Skandináviában új partnerként lép színre a finnországi krensol.

AxisVM X6

Az AxisVM X6 új felhasználói élménnyel és új végeselemekkel jelentkezik

A felhasználóknak komoly segítséget jelentenek a Windows keresőszolgáltatásaihoz hasonló intelligens kereső és szűrő funkciók. Már a látványterven is ábrázolhatók színezett formában az eredmények. Új végeselem típus, a 7 szabadságfokú rúdelem használható az öblösödő vékonyfalú szelvények pontos vizsgálatára. Talajok összenyomódásának modellezésére Winkler-Pasternak típusú támaszelemek adnak lehetőséget. A CFD import modul komplex szerkezetek szélterheinek pontosabb felvételét teszi lehetővé. Az új teherszétosztó funkciók, illetve excentrikusan kapcsolódó rúdelemek segítik a gyorsabb, hatékonyabb modellezést. Az IMP modul geometriai nemlineáris számítás esetén a kihajlási alakokból előállítja az imperfekt alakokat. 2021-től elérhető a szoftver új , szerb nyelvű változata is. További fejlesztések >>

Új kiadás és új partnerek

Elkészül az X6 verzió 2. kiadása, mely az vasbeton gerendák és oszlopok tűzállóság méretezésésével (RC8-B modul) bővül. A kiadás erősíti az AxisVM kapcsolatát a 3D parametrikus tervezéshez a Rhino/Grasshopper alkalmazása segítségével. A kiadás újdonsága a COM szerver lehetőségeinek kibővítése Python interfésszel, mely hozzáférést biztosít a Python csomaghoz.

További fejlesztések >> 

A Baltikumban a lettországi Archia mellett már Észtországban is segítségünkre van a 3D EKSPERT a forgalmazásban. Görögországban pedig a Techsciense kezdi meg az AxisVM népszerűsítését.

Az év végére az X7 verzió fejlesztése már a befejezéshez közeledik.

AxisVM

Megalakul az Inter-CAD Kft.

...és megkezdi a világ egyik első 3D statikai számító és méretező végeselem-programjának fejlesztését.

Az Axis-3D egészen a 4.0 verzióig DOS operációs rendszer alatt működik.

AxisVM

Megnyílik az első külföldi piacunk

Romániai forgalmazónk, a Consoft segítségével elkészül a román nyelvű változat és gyorsan tért hódít a romániai mérnökök körében.

AxisVM

Elkezdődik a program átültetése Windows alá

A készülő új, Windows operációs rendszer alá fejlesztett szoftver a vizuális modellezés (VM) új lehetőségeit kínálja.
Elkezdődik az angol, román, német nyelven is működő program nemzetközi értékesítése.

AxisVM

AxisVM 5

Az immár Windows alatt működő program neve AxisVM-re változik, a VM a vizuális modellezés rövidítése. Elkészül az interfész a BoCAD és XSteel acélszerkezet tervező programokhoz, valamint a rajzok exportálhatók 3D DXF formátumban, amely biztosítja a 3D rajzok átvitelét a legtöbb CAD programba. A program gyorsan ismertté válik, mint a legkönnyebben megtanulható és használható végeselem-program.

AxisVM

AxisVM 6

Az AxisVM 6.0 az elsők között kapcsolja össze a végeselemes statikai modellezést a Graphisoft által kialakított virtuális épület koncepcióval, melyet ma BIM (Building Information Model) néven ismerünk.

AxisVM

Az olasz és svájci piacok megnyitása

A 2000-ben aláírt együttműködési szerződésnek köszönhetően olasz forgalmazónk, a S.T.A. DATA elkezdi a program olasz nyelvű változatának népszerűsítését.

Svájcban pedig az
Ingware kezdi meg nagy lendülettel az AxisVM forgalmazását.

AxisVM

Elkészül a holland nyelvű változat…

...és elindul a hollandiai forgalmazás a Technosoft B.V. támogatásával. Az AxisVM-et immár kilenc ország statikus mérnökei használják.

AxisVM

AxisVM 7 – Valósidejű 3D grafika

Az OpenGL szabvány támogatásával a modellépítés összes fázisában jelentősen felgyorsul a grafikai megjelenítés. Az egér gombjainak segítségével a tervező valós időben forgathatja a képernyőn a modellt akár drótvázat, takart megjelenítést vagy látványtervet választ.
Vasbeton szerkezetek kiviteli terveinek készítéséhez interfészek készülnek a legnépszerűbb vasbetonszerkesztő programokhoz, pl. StatikPlan,VBexpressz kapcsolatok,

Az acélszerkezetek kiviteli terveinek készítéséhez a legtöbb mérnök XSteel vagy BoCAD programot használ, ezért ezekhez is elkészül a szükséges adatcsere fájl.

Szerbiai partnerünk lesz a HiCAD.

AxisVM

Az AxisVM már 17 országban segíti a mérnöki munkát...

...angol, magyar, holland, német, román, olasz és spanyol nyelven.

A „virtuális épület” BIM-koncepciójának térnyerésével a piacon visszaszorulnak a különféle egyedi megoldások és helyükre az IFC (Industry Foundation Classes) formátum lép, mint a különféle alkalmazások közötti adatcsere lehetősége.  Az AxisVM 8-ban ennek támogatásához megjelenik az IFC modul.

A rigai
Archia elkezdi az AxisVM bevezetését Lettországban.

AxisVM

Az AxisVM 8 megnyitja az utat…

...hogy bárki kiegészítő applikációkat fejlesszen, amivel egyedi igényekkel is bővítheti az AxisVM funkcióit. Mivel a Windows COM Szerver technológián alapuló hozzáférést a legtöbb programozási nyelv támogatja, ezért ezt követően számos új kiegészítő alkalmazás készül.

A 8-as verziót már Szlovéniában is forgalmazza partnerünk, a ljubljanai
Pilon.

AxisVM

AxisVM 9 - gyorsabb, mint valaha

Az AxisVM 9 már nem csak a számítás során hanem az adatbevitel és eredménykiértékelés alatt is kihasználja a többmagos processzorokban rejlő lehetőségeket.
Egyre több helyen elkészülnek a többszálú futtatásra képes programrészek, pl. hálógenerálás, mértékadó igénybevételek és feszültségek előállítása, szükséges vasmennyiségek és repedéstágasság meghatározása valamint acél rúdelemek ellenőrzése.
A látványterv még élethűbb képek készítésére alkalmas a textúrák bevezetésével.
Híd és darupálya tervezési feladatokhoz elkészül a mozgó terhek kezelése.
További fejlesztés készül a BIM kapcsolathoz. Már nem csak építész modelleket, hanem közvetlenül a statikai vázat is lehet exportálni/importálni az IFC fájlban.
Az acélméretező modul a nemszimmetrikus szelvények kezelésére is képes.

AxisVM

Az AxisVM 10-es verzió ismét több új modullal jelentkezik

A földrengések széleskörű vizsgálatát teszi lehetővé a Pushover analízis valamint az általános dinamikai analízis (Time History) modul.
A program grafikai megjelenítésének testreszabhatósága érdekében a legtöbb grafikai szimbólum megjelenítése (színe, mérete) a felhasználók által szabályozható.
A modell egyes részeinek exportálásával lehetővé válik, hogy ezeket a későbbiekben külön modellként lehessen kezelni és akár több részből egy újabb modellt felépíteni.
Továbbra is nagy hangsúlyt kap a BIM szabvány (IFC adatcsere) támogatása. Olyan „okos” algoritmusok kerülnek a programba, amelyek olyan esetekben is képesek egy építész elem statikai vázát meghatározni, ha ezek az IFC fájlban nincsenek közvetlenül leírva, csak az elem megjelenítéséhez szükséges határoló síkidomok adatai állnak rendelkezésre.
Ezek segítségével jelentősen nő az automatikus adatátvétel hatékonysága.
Ugyanebben a verzióban megjelenik a pontalapok tervezését segítő modul is.

AxisVM

AxisVM 11-es verzió teljes Unicode és Windows 7 támogatással

A BIM adatcsere során már IFC 2x4 formátumú fájlok betöltésére is van lehetőség, valamint a program kezeli ezen belül a változó keresztmetszetű és íves elemeket valamint a tehereseteket és terheket is.
A hálógenerálási lehetőségek négyszögháló valamit vegyes háromszög és négyszög háló kezeléssel bővülnek.
3D rajzok egy új dokumentálási módja válik lehetővé 3D PDF fájlok előállításával. Az így mentett fájlban az ábrákat a felhasználó a nézegetőben tetszőlegesen forgathatja, bármilyen irányból nézheti.
A térbeli szerkesztést mostantól globális vagy akár tetszőleges ferde síkban megadható raszterek is segítik.
Az alaptest méretező modul kiegészül sávalapok tervezésével is.

AxisVM

AxisVM 12 - 64 biten korlátlanul

A több mint 4500 felhasználó és a disztribútorok javaslatai alapján számos új funkció és módosítás kerül a programba. Az AxisVM az első szerkezettervező szoftver, amely megnyitja a Structural APP áruházat, ahol harmadik fél által fejlesztett szoftverek és AxisVM kiegészítők minden felhasználó számára elérhetők.

Megjelenik
a 12-es verzió, mely már valódi 64 bites alkalmazásként egyre nagyobb és bonyolultabb szerkezetek gyors modellezését biztosítja.

AxisVM

Az AxisVM 13 új modellezési és méretezési lehetőségekkel bővül

Kezelhetőek sűrűbordás, üreges vagy akár kompozit bordás födémek is. Az új födémtípusok mellett CLT/XLAM panelek modellezésére is lehetőség nyílik, több gyártói adatbázissal is támogatva a felhasználókat.

A falak és födémek ettől a verziótól kezdve akár változó vastagságúak és excentrikusak is lehetnek. Az acélszerkezet ellenőrző modul automatikus kihajlási hossz számítással bővül.

AxisVM

Elkészül az SC1 acél kapcsolattervező modul első változata

Lengyel forgalmazónk, a GammaCAD fejlesztésével elkészül az SC1 acél kapcsolattervező modul első változata, mely hiánypótló termék, így gyorsan terjed mind a hazai mind a külföldi felhasználók körében.

Szintén népszerű fejlesztés a virtuális rúd funkció, mely segítséget nyújt felületszerkezet igénybevételeinek egyszerű feldolgozásához és méretezéséhez.

Az egyre elterjedtebb UHD felbontású monitorok miatt szükségessé válik az AxisVM munkafelület további testre szabása. A Windows beállítása szerint vagy akár attól eltérően skálázhatók mind az ikonok mind a dialógusablakok.

AxisVM

AxisVM X4

Elkészül az AxisVM 14-es változata, amely AxisVM X4 néven kerül forgalomba. Tovább fejlődik a BIM kapcsolat. Már a vasalás is átvihető az Open BIM-et támogató IFC formátumban.

Az AxisVM X4 már közvetlen kapcsolatot biztosít a legújabb Revit és TEKLA Structures modellező programokhoz.

Jelentősen bővülnek a PNL modul képességei. A képlékeny acél anyag mellett már képlékeny beton vagy tégla anyag is vizsgálható.

Portugáliában a CADSoft lesz cégünk partnere.

AxisVM

Grasshopper komponens parametrikus szerkezetekhez

Az építészek körében már egyre többen használják parametrikus szerkezetek tervezéséhez a Rhino Grasshopper szoftvercsomagot. Az AxisVM-hez is megjelenik az első olyan Grasshopper komponens csomag, mely exportálja a Grasshopperből a parametrikusan felépített modellt az AxisVM-be.

További modulok
készülnek acél rúdszerkezetek tűzállóságának ellenőrzéséhez (SD8) valamint könnyűszerkezetes födémek gyalogosok által gerjesztett rezgéseinek ellenőrzéséhez (FFA). 

Új disztribútorunk, a Michna & Perháč Csehországban és Szlovákiában népszerűsíti szoftverünket.

AxisVM

Az AxisVM X5 verzió tovább erősíti a BIM kapcsolatot

Támogatja a teljes munkafolyamatot nem csak az Open BIM (IFC) használatánál, hanem hasonlóképpen a Revit és TEKLA Structures programok esetén is, melyeknél a Closed BIM technológián keresztül a statikai váz közvetlen adatcseréje valósul meg. Így megvalósul, hogy az építész és a statikus által végzett módosítások is egyszerűen átvehetők legyenek mindkét szakági tervező részére.

A modellezési lehetőségek tovább bővülnek acél trapézlemezes, öszvér vasbeton födémek, valamint kompozit keresztmetszetű oszlopok kezelésével.
A létrehozott alkalmazott vasalás már megjelenik a látványterven, ezzel jelentősen könnyítve az adatmegadás helyességének ellenőrzését.
A feszített gerendákat számító modul kiegészül a feszített vasbeton lemezek kezelésével is.
A földrengés vizsgálata során csillapító elemek és izolátorok hatása is figyelembe vehető. 

AxisVM

Két fontos modullal egészül ki az X5 verzió

Elkészül az X5 verzió 4. kiadása, két új modullal. Az SAF modul új lehetőséget kínál az építész és statikus szakágak gördülékeny együttműködéséhez egy közös munkafolyamatban. Az RC6 modul hiánypótló fejlesztés a vasbeton gerendák és oszlopok ellenőrzésénél, lehetővé téve a fáradásvizsgálatot is.

Az adriai térségben viszonteladóként csatlakozik az AxisVM értékesítéséhez az e-disti d.o.o. és Skandináviában új partnerként lép színre a finnországi krensol.

AxisVM X6

Az AxisVM X6 új felhasználói élménnyel és új végeselemekkel jelentkezik

A felhasználóknak komoly segítséget jelentenek a Windows keresőszolgáltatásaihoz hasonló intelligens kereső és szűrő funkciók. Már a látványterven is ábrázolhatók színezett formában az eredmények. Új végeselem típus, a 7 szabadságfokú rúdelem használható az öblösödő vékonyfalú szelvények pontos vizsgálatára. Talajok összenyomódásának modellezésére Winkler-Pasternak típusú támaszelemek adnak lehetőséget. A CFD import modul komplex szerkezetek szélterheinek pontosabb felvételét teszi lehetővé. Az új teherszétosztó funkciók, illetve excentrikusan kapcsolódó rúdelemek segítik a gyorsabb, hatékonyabb modellezést. Az IMP modul geometriai nemlineáris számítás esetén a kihajlási alakokból előállítja az imperfekt alakokat. 2021-től elérhető a szoftver új , szerb nyelvű változata is. További fejlesztések >>

1991
AxisVM
1991

Megalakul az Inter-CAD Kft.

...és megkezdi a világ egyik első 3D statikai számító és méretező végeselem-programjának fejlesztését.

Az Axis-3D egészen a 4.0 verzióig DOS operációs rendszer alatt működik.

1996
AxisVM
1996

Megnyílik az első külföldi piacunk

Romániai forgalmazónk, a Consoft segítségével elkészül a román nyelvű változat és gyorsan tért hódít a romániai mérnökök körében.

1997
AxisVM
1997

Elkezdődik a program átültetése Windows alá

A készülő új, Windows operációs rendszer alá fejlesztett szoftver a vizuális modellezés (VM) új lehetőségeit kínálja.
Elkezdődik az angol, román, német nyelven is működő program nemzetközi értékesítése.

1999
AxisVM
1999

AxisVM 5

Az immár Windows alatt működő program neve AxisVM-re változik, a VM a vizuális modellezés rövidítése. Elkészül az interfész a BoCAD és XSteel acélszerkezet tervező programokhoz, valamint a rajzok exportálhatók 3D DXF formátumban, amely biztosítja a 3D rajzok átvitelét a legtöbb CAD programba. A program gyorsan ismertté válik, mint a legkönnyebben megtanulható és használható végeselem-program.

2000
AxisVM
2000

AxisVM 6

Az AxisVM 6.0 az elsők között kapcsolja össze a végeselemes statikai modellezést a Graphisoft által kialakított virtuális épület koncepcióval, melyet ma BIM (Building Information Model) néven ismerünk.

2001
AxisVM
2001

Az olasz és svájci piacok megnyitása

A 2000-ben aláírt együttműködési szerződésnek köszönhetően olasz forgalmazónk, a S.T.A. DATA elkezdi a program olasz nyelvű változatának népszerűsítését.

Svájcban pedig az
Ingware kezdi meg nagy lendülettel az AxisVM forgalmazását.

2002
AxisVM
2002

Elkészül a holland nyelvű változat…

...és elindul a hollandiai forgalmazás a Technosoft B.V. támogatásával. Az AxisVM-et immár kilenc ország statikus mérnökei használják.

2003
AxisVM
2003

AxisVM 7 – Valósidejű 3D grafika

Az OpenGL szabvány támogatásával a modellépítés összes fázisában jelentősen felgyorsul a grafikai megjelenítés. Az egér gombjainak segítségével a tervező valós időben forgathatja a képernyőn a modellt akár drótvázat, takart megjelenítést vagy látványtervet választ.
Vasbeton szerkezetek kiviteli terveinek készítéséhez interfészek készülnek a legnépszerűbb vasbetonszerkesztő programokhoz, pl. StatikPlan,VBexpressz kapcsolatok,

Az acélszerkezetek kiviteli terveinek készítéséhez a legtöbb mérnök XSteel vagy BoCAD programot használ, ezért ezekhez is elkészül a szükséges adatcsere fájl.

Szerbiai partnerünk lesz a HiCAD.

2005
AxisVM
2005

Az AxisVM már 17 országban segíti a mérnöki munkát...

...angol, magyar, holland, német, román, olasz és spanyol nyelven.

A „virtuális épület” BIM-koncepciójának térnyerésével a piacon visszaszorulnak a különféle egyedi megoldások és helyükre az IFC (Industry Foundation Classes) formátum lép, mint a különféle alkalmazások közötti adatcsere lehetősége.  Az AxisVM 8-ban ennek támogatásához megjelenik az IFC modul.

A rigai
Archia elkezdi az AxisVM bevezetését Lettországban.

2007
AxisVM
2007

Az AxisVM 8 megnyitja az utat…

...hogy bárki kiegészítő applikációkat fejlesszen, amivel egyedi igényekkel is bővítheti az AxisVM funkcióit. Mivel a Windows COM Szerver technológián alapuló hozzáférést a legtöbb programozási nyelv támogatja, ezért ezt követően számos új kiegészítő alkalmazás készül.

A 8-as verziót már Szlovéniában is forgalmazza partnerünk, a ljubljanai
Pilon.

2008
AxisVM
2008

AxisVM 9 - gyorsabb, mint valaha

Az AxisVM 9 már nem csak a számítás során hanem az adatbevitel és eredménykiértékelés alatt is kihasználja a többmagos processzorokban rejlő lehetőségeket.
Egyre több helyen elkészülnek a többszálú futtatásra képes programrészek, pl. hálógenerálás, mértékadó igénybevételek és feszültségek előállítása, szükséges vasmennyiségek és repedéstágasság meghatározása valamint acél rúdelemek ellenőrzése.
A látványterv még élethűbb képek készítésére alkalmas a textúrák bevezetésével.
Híd és darupálya tervezési feladatokhoz elkészül a mozgó terhek kezelése.
További fejlesztés készül a BIM kapcsolathoz. Már nem csak építész modelleket, hanem közvetlenül a statikai vázat is lehet exportálni/importálni az IFC fájlban.
Az acélméretező modul a nemszimmetrikus szelvények kezelésére is képes.

2010
AxisVM
2010

Az AxisVM 10-es verzió ismét több új modullal jelentkezik

A földrengések széleskörű vizsgálatát teszi lehetővé a Pushover analízis valamint az általános dinamikai analízis (Time History) modul.
A program grafikai megjelenítésének testreszabhatósága érdekében a legtöbb grafikai szimbólum megjelenítése (színe, mérete) a felhasználók által szabályozható.
A modell egyes részeinek exportálásával lehetővé válik, hogy ezeket a későbbiekben külön modellként lehessen kezelni és akár több részből egy újabb modellt felépíteni.
Továbbra is nagy hangsúlyt kap a BIM szabvány (IFC adatcsere) támogatása. Olyan „okos” algoritmusok kerülnek a programba, amelyek olyan esetekben is képesek egy építész elem statikai vázát meghatározni, ha ezek az IFC fájlban nincsenek közvetlenül leírva, csak az elem megjelenítéséhez szükséges határoló síkidomok adatai állnak rendelkezésre.
Ezek segítségével jelentősen nő az automatikus adatátvétel hatékonysága.
Ugyanebben a verzióban megjelenik a pontalapok tervezését segítő modul is.

2012
AxisVM
2012

AxisVM 11-es verzió teljes Unicode és Windows 7 támogatással

A BIM adatcsere során már IFC 2x4 formátumú fájlok betöltésére is van lehetőség, valamint a program kezeli ezen belül a változó keresztmetszetű és íves elemeket valamint a tehereseteket és terheket is.
A hálógenerálási lehetőségek négyszögháló valamit vegyes háromszög és négyszög háló kezeléssel bővülnek.
3D rajzok egy új dokumentálási módja válik lehetővé 3D PDF fájlok előállításával. Az így mentett fájlban az ábrákat a felhasználó a nézegetőben tetszőlegesen forgathatja, bármilyen irányból nézheti.
A térbeli szerkesztést mostantól globális vagy akár tetszőleges ferde síkban megadható raszterek is segítik.
Az alaptest méretező modul kiegészül sávalapok tervezésével is.

2013
AxisVM
2013

AxisVM 12 - 64 biten korlátlanul

A több mint 4500 felhasználó és a disztribútorok javaslatai alapján számos új funkció és módosítás kerül a programba. Az AxisVM az első szerkezettervező szoftver, amely megnyitja a Structural APP áruházat, ahol harmadik fél által fejlesztett szoftverek és AxisVM kiegészítők minden felhasználó számára elérhetők.

Megjelenik
a 12-es verzió, mely már valódi 64 bites alkalmazásként egyre nagyobb és bonyolultabb szerkezetek gyors modellezését biztosítja.

2015
AxisVM
2015

Az AxisVM 13 új modellezési és méretezési lehetőségekkel bővül

Kezelhetőek sűrűbordás, üreges vagy akár kompozit bordás födémek is. Az új födémtípusok mellett CLT/XLAM panelek modellezésére is lehetőség nyílik, több gyártói adatbázissal is támogatva a felhasználókat.

A falak és födémek ettől a verziótól kezdve akár változó vastagságúak és excentrikusak is lehetnek. Az acélszerkezet ellenőrző modul automatikus kihajlási hossz számítással bővül.

2016
AxisVM
2016

Elkészül az SC1 acél kapcsolattervező modul első változata

Lengyel forgalmazónk, a GammaCAD fejlesztésével elkészül az SC1 acél kapcsolattervező modul első változata, mely hiánypótló termék, így gyorsan terjed mind a hazai mind a külföldi felhasználók körében.

Szintén népszerű fejlesztés a virtuális rúd funkció, mely segítséget nyújt felületszerkezet igénybevételeinek egyszerű feldolgozásához és méretezéséhez.

Az egyre elterjedtebb UHD felbontású monitorok miatt szükségessé válik az AxisVM munkafelület további testre szabása. A Windows beállítása szerint vagy akár attól eltérően skálázhatók mind az ikonok mind a dialógusablakok.

2017
AxisVM
2017

AxisVM X4

Elkészül az AxisVM 14-es változata, amely AxisVM X4 néven kerül forgalomba. Tovább fejlődik a BIM kapcsolat. Már a vasalás is átvihető az Open BIM-et támogató IFC formátumban.

Az AxisVM X4 már közvetlen kapcsolatot biztosít a legújabb Revit és TEKLA Structures modellező programokhoz.

Jelentősen bővülnek a PNL modul képességei. A képlékeny acél anyag mellett már képlékeny beton vagy tégla anyag is vizsgálható.

Portugáliában a CADSoft lesz cégünk partnere.

2018
AxisVM
2018

Grasshopper komponens parametrikus szerkezetekhez

Az építészek körében már egyre többen használják parametrikus szerkezetek tervezéséhez a Rhino Grasshopper szoftvercsomagot. Az AxisVM-hez is megjelenik az első olyan Grasshopper komponens csomag, mely exportálja a Grasshopperből a parametrikusan felépített modellt az AxisVM-be.

További modulok
készülnek acél rúdszerkezetek tűzállóságának ellenőrzéséhez (SD8) valamint könnyűszerkezetes födémek gyalogosok által gerjesztett rezgéseinek ellenőrzéséhez (FFA). 

Új disztribútorunk, a Michna & Perháč Csehországban és Szlovákiában népszerűsíti szoftverünket.

2019
AxisVM
2019

Az AxisVM X5 verzió tovább erősíti a BIM kapcsolatot

Támogatja a teljes munkafolyamatot nem csak az Open BIM (IFC) használatánál, hanem hasonlóképpen a Revit és TEKLA Structures programok esetén is, melyeknél a Closed BIM technológián keresztül a statikai váz közvetlen adatcseréje valósul meg. Így megvalósul, hogy az építész és a statikus által végzett módosítások is egyszerűen átvehetők legyenek mindkét szakági tervező részére.

A modellezési lehetőségek tovább bővülnek acél trapézlemezes, öszvér vasbeton födémek, valamint kompozit keresztmetszetű oszlopok kezelésével.
A létrehozott alkalmazott vasalás már megjelenik a látványterven, ezzel jelentősen könnyítve az adatmegadás helyességének ellenőrzését.
A feszített gerendákat számító modul kiegészül a feszített vasbeton lemezek kezelésével is.
A földrengés vizsgálata során csillapító elemek és izolátorok hatása is figyelembe vehető. 

2020
AxisVM
2020

Két fontos modullal egészül ki az X5 verzió

Elkészül az X5 verzió 4. kiadása, két új modullal. Az SAF modul új lehetőséget kínál az építész és statikus szakágak gördülékeny együttműködéséhez egy közös munkafolyamatban. Az RC6 modul hiánypótló fejlesztés a vasbeton gerendák és oszlopok ellenőrzésénél, lehetővé téve a fáradásvizsgálatot is.

Az adriai térségben viszonteladóként csatlakozik az AxisVM értékesítéséhez az e-disti d.o.o. és Skandináviában új partnerként lép színre a finnországi krensol.

2021
AxisVM X6
2021

Az AxisVM X6 új felhasználói élménnyel és új végeselemekkel jelentkezik

A felhasználóknak komoly segítséget jelentenek a Windows keresőszolgáltatásaihoz hasonló intelligens kereső és szűrő funkciók. Már a látványterven is ábrázolhatók színezett formában az eredmények. Új végeselem típus, a 7 szabadságfokú rúdelem használható az öblösödő vékonyfalú szelvények pontos vizsgálatára. Talajok összenyomódásának modellezésére Winkler-Pasternak típusú támaszelemek adnak lehetőséget. A CFD import modul komplex szerkezetek szélterheinek pontosabb felvételét teszi lehetővé. Az új teherszétosztó funkciók, illetve excentrikusan kapcsolódó rúdelemek segítik a gyorsabb, hatékonyabb modellezést. Az IMP modul geometriai nemlineáris számítás esetén a kihajlási alakokból előállítja az imperfekt alakokat. 2021-től elérhető a szoftver új , szerb nyelvű változata is. További fejlesztések >>