STATIKAI VÉGESELEM-PROGRAM
Statikai méretező és számító programrendszer
AxisVM Rapido

Számítás és méretezés

A számítás és tervezés fülre kattintva a háttérben a program kiszámítja az eredményeket. Ha az ablak bal alsó sarkában az Eredmények fül aktív, akkor a bemenetei paraméterek változtatásakor a program automatikusan újraszámolja az eredményeket.

A gerendán kialakult nyíróerők, hajlítónyomatékok és a támaszreakciók jelennek meg. A program automatikusan számítja a mértékadó kombinációkat (legkedvezőtlenebb teherállásokat), így az ábrákon minden esetben két diagram (minimum és maximum értékek) jelenik meg.
A számított mértékadó lehajlások és elfordulások jelennek meg. Az alsó diagramon ellenőrizhetjük is, hogy nem haladtuk-e meg a megengedett maximális lehajlás értékét, melyet az alapadatoknál, mint megengedett deformációt adtunk meg.
Vasbeton gerenda
A program megjeleníti a vasbeton gerenda számított hosszvasalásának értékeit, valamint a beállított vasátmérő alapján a szükséges darabszámot alul és felül. Ez alatt látható a maximális kengyeltáv ábrája.
Acél gerenda
Az acélgerenda szilárdsági kihasználtsága jelenik meg a mértékadó teherállások figyelembevételével. A program a kifordulást és a gerinchorpadást nem ellenőrzi. Ugyanitt láthatóak a maximális lehajlások is, valamint piros vonallal azok határértékei.
Fa gerenda
A fagerenda szilárdsági kihasználtsága jelenik meg a mértékadó terhek figyelembevételével. A program a kihajlást nem ellenőrzi. Ugyanitt láthatóak a maximális lehajlások is, valamint piros vonallal azok határértékei.


Concrete design and check
Steel design and check
Timber beam design

AxisVM áttekintése
AxisVM Rapido áttekintése
AxisVM Viewer áttekintése
Vasbetontervezés
Acéltervezés
Fa méretezés
Lépésről-lépésre kézikönyv
AxisVM oktatófilmek
Ügyfélszolgálat

Copyright (c) InterCAD All rights reserved

Forgalmazók
Árajánlatkérés