STATIKAI VÉGESELEM-PROGRAM
Statikai méretező és számító programrendszer
AxisVM

Tekla Structures - AxisVM kapcsolat

A két program közti kapcsolat egy úgynevezett COM szerveren keresztül zajlik, mely képes az AxisVM külső vezérlésére.
A kapcsolat létrejöttéhez egyrészt regisztrálni kell a COM szervert az operációs rendszer adatbázisában (Registry), másrészt jelezni kell a Tekla Structures program számára, hogy ez a szerver rendelkezésre áll.

Sikeres regisztráció után a Tekla Structures programban felépített modellt a következőképpen vihetjük át az AxisVM-be: az Analysis menüben az Analysis & Design models... menüpontra, majd a Properties gombra kattintva lehet beállítani számítómodulnak (Analysis engine) az AxisVM AD Engine-et.

A Tekla Structures-ben többféle lehetőség van a statikai váz generálás módjának beállítására. A szerkezeti elemek az alábbi tulajdonságokkal rendelkezhetnek, melyet a program a statikai váz generálásakor figyelembe vesz. A rúdelemek lehetnek egyenes vagy íves gerendák (önálló vagy födémmel együttdolgozó), rácsrudak (csak húzásra vagy csak nyomásra működők). Rúdvégi csuklók és megtámasztások szabadon megadhatók. Definiálható rúdvégi excentricitás, beállítható a szerkezeti elem végeselemekre bontásának darabszáma, valamint a rúdvégek csomópontokhoz kapcsolódásának módja.


Concrete design and check
Steel design and check
Timber beam design

AxisVM áttekintése
AxisVM Rapido áttekintése
AxisVM Viewer áttekintése
Vasbetontervezés
Acéltervezés
Fa méretezés
Lépésről-lépésre kézikönyv
AxisVM oktatófilmek
Ügyfélszolgálat

Copyright (c) InterCAD All rights reserved

Forgalmazók
Árajánlatkérés