STATIKAI VÉGESELEM-PROGRAM
Statikai méretező és számító programrendszer
AxisVM

Modellezési Módszerek

A geometriai szerkesztőfelület szolgál arra, hogy segítségével a szerkezet geometriáját – vizuálisan is jól követhető módon
– a program számára meghatározzuk, majd szükség esetén módosítsuk azt.
Az AxisVM használata során három fő modellezési módszert alkalmazhatunk:
- modellezés a 3D-s geometriai eszközök segítségével,
- direkt 3D-s Objektumok rajzolása,
- modellezés a BIM Együttműködés segítségével.

3D-s geometriai eszközök

Ezek az eszközök szolgálnak új hálózati elemek létrehozására, illetve később azok paramétereinek esetleges megváltoztatására.
Itt találhatók azok a funkciók is melyek segítségével feloszthatjuk a meglévő elemeket, illetve ellenőrizhetjük a megszerkesztett hálózatot.

Új elem létrehozásakor – részletek használata esetén –, ha az automatikus részletkezelés beállítása aktív, akkor a bekapcsolt részletek az új elemekkel automatikusan bővülnek.

3D-s Objektumok rajzolása

Az ikonra kattintva előre beállított tulajdonságokkal rendelkező oszlopokat, gerendákat, falakat, födémeket illetve nyílásokat rajzolhatunk. A felső ikonsoron válszthatjuk ki a rajzolandó objektum típusát, valamint az objektum fogópontját.
A tulajdonságmezőkben az objektum jellemzőit (anyag, szelvény, vastagság, stb.) állíthatjuk be a tulajdonságszerkesztőben megszokott módon.

3D-s Objektumok rajzolása

Az alsó ikonsor a rajzolandó objektum geometriáját határozza meg (egy szegmens, több szegmens, sokszög, téglalap, stb.).
Az objektumok tulajdonságait rajzolás közben is változtathatjuk. Nyílás rajzolásakor a tartomány körvonalára kattintva biztosíthatjuk, hogy a rajzolás a tartomány síkjában történjen.

Objektum típusok: Oszlop, Gerenda, Gerenda tetszőleges síkban, Fal, Födém, COBIAX födém, Tartomány, Nyílás.

BIM Együttműködés - Építész modellből statikai váz generálása

Amennyiben a Fájl/ Import funkcióval ACH kiterjesztésű ArchiCAD interface fájlt vagy IFC formátumú fájlt töltött be a modellbe, a építész vagy IFC modellből statikai váz generálható.

BIM Együttműködés - Építész modellből statikai váz generálása

Kiválasztható, hogy az eredeti építész modell mely szintjei és mely elemtípusai jelenjenek meg a fólián. Statikai váz generálásakor, illetve objektumok törlésekor megjelenik a képernyőn a kijelölő-paletta. A kijelölő-palettán a tulajdonságszűrő ikonjára kattintva beállíthatjuk, milyen keresztmetszeti mérettartományba eső oszlopokat, gerendákat, illetve milyen vastagságtartományba eső fal-, födém- és tetőelemeket szeretnénk kijelölni. Ha a Csak a statikai vázzal még nem rendelkező objektumok kapcsoló bekapcsolt állapotban van, akkor a kijelölés csak olyan objektumokra érvényes, amelyekből még nem generáltunk statikai vázat.

További részleteketért látogassa meg a ( BIM Együttműködés menüpontunkat ).

Concrete design and check
Steel design and check
Timber beam design

AxisVM áttekintése
AxisVM Rapido áttekintése
AxisVM Viewer áttekintése
Vasbetontervezés
Acéltervezés
Fa méretezés
Lépésről-lépésre kézikönyv
AxisVM oktatófilmek
Ügyfélszolgálat

Copyright (c) InterCAD All rights reserved

Forgalmazók
Árajánlatkérés