STATIKAI VÉGESELEM-PROGRAM
Statikai méretező és számító programrendszer
AxisVM

AxisVM Import formátumok

AxisVM Export IFC 2x, 2x2, 2x3 file

AxisVM Import IFC 2x, 2x2, 2x3, 2x4 fájl

IFC formátumú fájlból beolvassa egy építész modell szerkezeti objektumait (fal, födém, osz-lop, gerenda, tető). Az itt beolvasott objektumok 3D háttérábraként megjeleníthetők, az objektum pontjai, vonalai szerkesztéskor felhasználhatók. Objektumalapú építész-modellek átvétele a következő programokból lehetséges: ArchiCAD, Autodesk Architectural Desktop, Revit Structure, Revit Building, Nemetscheck Allplan, Bocad és Tekla (TS).
A program IFC fájl importálásakor építész objektumok, statikai váz illetve a szerkezeti elemekhez rendelt anyagok beolvasására ad lehetőséget (felülírással vagy frissítéssel).

További részleteketért tekintse meg a BIM együttműködés Oktatófilmünket
AxisVM Export DXF file

AxisVM Import DXF fájl

Egy DXF formátumú fájlból beolvassa a vonal hálózatot. A DXF fájl lehet AutoCAD 12, 13, 14, 2000-es és 2004-es formátumú.
A betöltött fájl a benne található fóliákkal együtt bekerül a fólia-kezelőbe, amely nyilvántartja a fájl adatait. Ha a DXF-fájl dátuma megváltozott, a program indításakor a Fóliakezelő ezt felismeri, és eldönthetjük, frissítjük-e a modellben tárolt fóliákat.

AxisVM Export Tekla Structures file

AxisVM Import Tekla Structures fájl

Lehet importálni modelleket a Tekla Structures programból.

További részleteketért tekintse meg a Tekla Structures együttműködés oldalunkat
AxisVM Export Tekla Structures file

AxisVM Import PDF *.pdf fájl

PDF formátumú rajzot tölthetünk be háttérfóliára vagy aktív hálózatként. A program csak a vonalas és szöveges információkat dolgozza fel, képeket és egyéb dokumentációs elemeket nem.

AxisVM Export DXF file

AxisVM *.axs fájl

Az aktuális modellbe betölti a kiválasztott AxisVM modell bemenő adatait. A betöltés során keletkező kettős csomópontok és hálózati vonalak a beállított ellenőrzési intervallumnak meg-felelően kiszűrésre kerülnek. Azokon a helyeken, ahol különböző típusú vagy tulajdonságú elemek kerülnek fedésbe, a program az aktuális modellben definiált elem típusát és paramétereit tartja meg.
Az anyagtípusok, szelvények, referencia pontok és vektorok közül csak azok kerülnek betöltésre, melyek az aktuális modellben még nincsenek definiálva. Amennyiben az importált modell tartalmaz tehercsoportot és kombinációt, akkor ezek új kombinációként kerülnek betöltésre, valamint a definiált teheresetek is új teheresetként jelennek meg.

AxisVM Export DXF file

AxisVM Import Stereo Lithography *.stl fájl

Egy STL formátumú bináris vagy szöveges fájlból beolvassa a test felszínét leíró háromszöghálózat adatait. A hálózatban esetlegesen előforduló többszörös csomópontokat és elfajult háromszögeket beolvasás után kiszűri. Mód van háttérfóliaként való betöltésre is.

AxisVM Export DXF file

AxisVM Import Bocad interface *.sc1 fájl

A BoCad acélszerkezet- konstruáló program által létrehozott adatfájlt (*.sc1) nyit meg a program, amelyből a rúdszerkezetre vonatkozó komplex adatokat olvassa be (az elemek végkoordinátáit a hozzátartozó keresztmetszeti adatokkal).

AxisVM Export DXF file

AxisVM Import Glaser -isb cad-*.geo fájl

A Glaser -isb cad- program által rúd- és felületszerkezetek leírására használt *.geo file olvasása.

AxisVM Export DXF file

AxisVM Import SDNF fájl (Steel Detailing Neutral Format)

A Steel Detailing Neutral Format-nak megfelelő fájl beolvasása, melyet acélszerkezeti programok (Advance Steel, SDS/2, Tekla Structures, PDMS) használnak adatcserére.


Concrete design and check
Steel design and check
Timber beam design

AxisVM áttekintése
AxisVM Rapido áttekintése
AxisVM Viewer áttekintése
Vasbetontervezés
Acéltervezés
Fa méretezés
Lépésről-lépésre kézikönyv
AxisVM oktatófilmek
Ügyfélszolgálat

Copyright (c) InterCAD All rights reserved

Forgalmazók
Árajánlatkérés