STATIKAI VÉGESELEM-PROGRAM
Statikai méretező és számító programrendszer

Az Inter-CAD története

   Az Inter-CAD Kft. 1991-ben alakult, s megkezdte a világ egyik első háromdimenziós statikai számító és méretező végeselem-programjának kifejlesztését.

   Az Axis-3D egészen a 4.0 verzióig a DOS operációs rendszer alatt működött.

   A termék neve ezután AxisVM-re változott. Az új Windows alapú szoftver a vizuális modellezés (VM) lehetőségét kínálta, s gyorsan elhíresült, mint a legkönnyebben megtanulható és használható végeselem-program.
Megindult az angol, magyar és román nyelven működő program nemzetközi értékesítése is.

   Az 1999-ben megjelent Windows-alapú AxisVM 5 már német nyelven is működött.

   2000-ben az AxisVM 6 az elsők között kapcsolta össze a végeselemes statikai modellezést a Graphisoft által kialakított virtuális épület koncepcióval, melyet ma BIM (Building Information Model) néven ismerünk.
Együttműködési szerződés született az olasz StaDATA vállalattal, a programnak pedig elkészült az olasz nyelvű változata.

   2002-ben a holland Technosoft Bv. jóvoltából megjelent a holland nyelvű verzió is. Az AxisVM-et immár kilenc ország statikus mérnökei használták.

   2005-re az AxisVM már 17 országban működött, angol, magyar, holland, német, román, olasz és spanyol nyelven.
A „virtuális épület” BIM-koncepciójának térnyerésével a piacon visszaszorultak a különféle egyedi megoldások és helyükre az IFC (Industry Foundation Classes) formátumot állították, mint a különféle alkalmazások közötti adatcsere formátumát. Az AxisVM 8-ban megjelent az IFC formátum támogatása.

   2006-tól 2012-ig újabb nemzetközi partnerek csatlakozásának köszönhetően több, mint 25 ország mérnökei használják az AxisVM-et. Elkészültek a program cseh, szlovák, francia, szerb és lengyel nyelvű változatai.
Az AxisVM 8-tól rendelkezésre álló COM interfész az AxisVM-et vezérlő vagy modelladatokat, eredményeket kiolvasó és feldolgozó külső alkalmazások fejlesztését teszi lehetővé. Az elérhető funkciók köre verzióról verzióra folyamatosan bővül.

   2013-ban az AxisVM lesz az első statikai tervezőprogram, melyhez külső fejlesztők által készített alkalmazások vásárolhatóak. Az AxisVM 12 tovább bővíti a program tudását és növeli a kívülről COM technológia segítségével elérhető funkciók körét.

InterCAD forgalmazói és fejlesztői találkozó Budapesten
Budapest - Hungary InterCAD Kft.

Károly krt. 9. VI/6.,

Budapest - Hungary, 1075

Cégjegyzékszám: 01-09-074941

Adószám: 10509452-2-42

Phone: +36 (1) 322-9072,

Fax: +36 (1) 322-6668,

E-mail címek:

Általános: info@axisvm.eu,

Értékesítés: sales@axisvm.com,

Támogatás: support@axisvm.com,


Concrete design and check
Steel design and check
Timber beam design

AxisVM áttekintése
AxisVM Rapido áttekintése
AxisVM Viewer áttekintése
Vasbetontervezés
Acéltervezés
Fa méretezés
Lépésről-lépésre kézikönyv
AxisVM oktatófilmek
Ügyfélszolgálat

Copyright (c) InterCAD All rights reserved

Forgalmazók
Árajánlatkérés